Skip to main content
Administrator Guide
Laatst bijgewerkt: 2025-09-19
Eigendom van Drive-items overdragen aan andere gebruiker

Eigendom van Drive-items overdragen aan andere gebruiker

Beveiliging: domein
Drive-beheerder
in het functionele gebied Systeem.
Gebruik deze taak om maximaal 1000 Drive-items van een gebruiker over te dragen aan een andere gebruiker. U kunt het volgende overboeken:
  • Mappen waarvan de gebruiker eigenaar is. Alleen de items in de map die eigendom zijn van de gebruiker worden overgedragen. Items in de map die geen eigendom zijn, behouden hun bestaande eigendom.
  • Afzonderlijke items waarvan de gebruiker eigenaar is en die aan een van de volgende voorwaarden voldoen:
    • De items bevinden zich in mappen die eigendom zijn van anderen.
    • De items bevinden zich niet in een map. (Ze bevinden zich op het hoogste niveau van de Drive-bestandshiërarchie.)
Wanneer een beheerder het eigendom overdraagt:
  • Als u een map selecteert, worden alle submappen of bestanden overgedragen die eigendom zijn van de opgegeven gebruiker.
  • Als u een map selecteert, worden er geen submappen of bestanden overgedragen die eigendom zijn van iemand anders.
  • Als u een item overdraagt, wordt de toegang van de oude eigenaar verwijderd. ze zijn niet gedowngraded naar de machtiging Bewerken.
  • Als u een item overdraagt, wordt de toegang niet verwijderd voor personen met wie het is gedeeld. De geselecteerde gebruiker behoudt mogelijk toegang tot items waarvan hij of zij geen eigenaar is. Als u bijvoorbeeld een map overzet en de vorige eigenaar bewerkingsmachtigingen had voor een item in de map, blijft die machtiging behouden na de overdracht.
  • Elk overgedragen item wordt verplaatst naar de nieuwe map die u aan het begin van de taak opgeeft.
  • Voor overgedragen Worksheets-werkmappen annuleert Worksheets alle bestaande schema's voor het bijwerken van dynamische gegevens. moet de nieuwe eigenaar een nieuw schema maken.
Opmerkingen:
  • Alleen individuele gebruikers (niet groepen) kunnen eigenaar zijn van items in Drive.
  • Als de rol van een gebruiker wordt gewijzigd, worden de instellingen voor toegang tot items niet automatisch bijgewerkt, tenzij de rolwijziging ook een wijziging veroorzaakt in de beveiligingsgroepen waartoe de gebruiker behoort
    en
    de gebruiker toegang tot het item heeft gekregen door het item te delen met de beveiligingsgroep. Als het item is gedeeld met de individuele gebruiker, moet u de benodigde toegangsinstellingen handmatig wijzigen.
  • Zorg er bij het instellen van een bedrijfsproces voor beëindiging van het dienstverband voor dat u de gebruikerstoegang verwijdert tot het Drive-domein, het domein 'Drive-bestand en media weergeven' en alle domeinen voor producten die integreren met Drive, zoals Worksheets, Slides, Notification Designer en Workday Docs.
  • Als een medewerker het bedrijf verlaat, behouden anderen die toegang hebben tot de items van de medewerker van wie het dienstverband is beëindigd, hun toegang.
  • Workday biedt geen ondersteuning voor het overdragen van eigendom van media-instances die zijn gekoppeld aan een instance van Workdrive Document Content, wat kan gebeuren wanneer documenten rechtstreeks naar een cursus worden geüpload.
  1. Open de taak '
    Eigendom van Drive-items overdragen
    '.
  2. Selecteer de gebruiker van wie u items wilt overdragen.
  3. Selecteer de gebruiker waarnaar u de items wilt overdragen en voer een naam in voor een nieuwe map die de overgedragen bestanden moet bevatten.
  4. Selecteer de items die u wilt overdragen. Als u het selectievakje Alle items inschakelt en de gebruiker eigenaar is van meer dan 1000 items, worden de eerste 1000 items geselecteerd.
Drive plaatst alle overgedragen items in de opgegeven map in de hoofdweergave van Drive van de nieuwe eigenaar.