Stappen: onboardingplannen inactiveren
Configureer het domein
Set Up: Onboarding
in het functionele gebied 'Onboarding'.U kunt onboardingplannen inactiveren, zodat ze niet meer aan een doelgroep kunnen worden toegewezen. U kunt geïnactiveerde regelingen nog steeds bewerken, kopiëren of bekijken. Door plannen te inactiveren, wordt het beheer van de onboarding verbeterd door verouderde of irrelevante plannen te verbergen in actieve keuzelijsten. Ook worden fouten voorkomen doordat alleen de huidige plannen aan doelgroepen worden toegewezen.
- Open het rapportOnboardingplanner.
- Zoek het plan dat u wilt inactiveren in de sectiePlannen.
- Selecteer in de kolomActiesde optie Inactiverenin de promptBewerken.
- (Optioneel) Selecteer in het menu met gerelateerde acties van het plande optie Onboardingplan.
- Schakel het selectievakjeBevestigenin.In Workday wordt een bericht weergegeven dat u op het punt staat een plan te inactiveren en dat u het plan niet opnieuw kunt activeren.
- Klik opOKenGereed.U kunt een plan niet inactiveren als het aan eendoelgroepis toegewezen. U kunt de toegewezen doelgroep verwijderen met behulp van de taakDoelgroepen voor onboardingplan onderhouden.U kunt een plan niet opnieuw activeren nadat u het hebt geïnactiveerd. Als u het onboarding opnieuw wilt gebruiken, kunt u het inactieve plan kopiëren en er een nieuwe versie van maken.
Workday voegt (inactief) toe aan de
naam
van geïnactiveerde regelingen, zodat ze niet meer beschikbaar zijn voor selectie in actieve lijsten. Gebruikers met actieve onboardingplantoewijzingen
die aan een geïnactiveerd plan zijn gekoppeld, kunnen het onboarding nog steeds op de gebruikelijke manier voltooien. Met de taak
'Onderzoeken op onboardingproblemen
' worden geen uitzonderingen voor fout gegenereerd voor onboardingplannen die u buiten gebruik hebt gesteld.