Skip to main content
Administrator Guide
Laatst bijgewerkt: 2023-06-23
Concept: gebruikerssynchronisatie met Adaptive Planning

Concept: gebruikerssynchronisatie met Adaptive Planning

Integratiesysteemgebruiker

Workday genereert een integratiesysteemgebruiker met de naam ISU_Workday_Adaptive_Insights_User_Provisioning wanneer u de taak '
Gebruikersaanmelding voor Adaptive Planning inschakelen'
voltooit. De ISU is van cruciaal belang voor het leveren van auditlogboeken en het uitvoeren van gebruikerssynchronisatie. Er zijn geen configuratie- of beveiligingstoewijzingen voor vereist. Workday koppelt de integratiesysteemgebruiker automatisch aan de gebruikersaanmelding.

Gebruikers vooraf synchroniseren

Als u voorsynchronisatie uitvoert, kunt u cases zoeken en corrigeren waarin Workday-rekeningen niet matchen met rekeningen in Adaptive Planning. Als u voorsynchronisatie uitvoert, kunt u ook uw configuratie valideren voordat u de synchronisatie uitvoert. Als u voorsynchronisatie uitvoert, worden geen wijzigingen vastgelegd in uw Workday-tenant of Adaptive Planning-instance. u kunt voorsynchronisatie zo vaak uitvoeren als nodig is. Als u de gebruikers wilt weergeven die niet matchen tijdens de presynchronisatie, voert u het rapport
View Pre-Sync Details
uit.
Workday gebruikt de voor-, achternaam en e-mailadressen van gebruikers in Adaptive Planning om gebruikers in Workday te matchen. Workday probeert eerst de voorkeursvoor- en achternaam te matchen met Adaptive Planning. Als de voorkeursvoor- en achternaam niet matchen, wordt geprobeerd de officiële voor- en achternaam te matchen.
Controleer in Workday of de e-mailadressen van de vooraf gesynchroniseerde gebruikers zijn ingesteld op 'Openbaar' en of het e-mailtype is ingesteld op 'Werk'.
.

Gebruikers synchroniseren

Het domein
Adaptive Planning-integratie
beveiligt de opties voor gebruikersfacilitering, maar stelt u niet alleen in staat om Workday-accounts te synchroniseren met Adaptive Planning. U hebt aanvullende toegang nodig tot de domeinen
'Set Up: Tenant Setup - Adaptive Planning'
en
'Set Up: System'
om gebruikerssynchronisatie in te stellen, te voltooien en te plannen.

Gebruikers verwijderen

Als u een gebruiker uit Adaptive Planning wilt verwijderen, moet u deze gebruiker verwijderen uit het domein
Toegang tot Adaptive Planning
. De volgende keer dat gebruikerssynchronisatie wordt uitgevoerd, wordt de gebruiker uit Adaptive Planning verwijderd.
U wordt aangeraden geen toegang te verwijderen van de laatste gebruiker die eigenaar is van het hoogste of bedrijfsniveau in het Adaptive Planning-hiërarchiemodel. De toegang wordt niet verwijderd tijdens de synchronisatie van gebruikers. Als u de toegang voor de laatste gebruiker wilt verwijderen, wijst u een andere gebruiker toe aan het hoogste of bedrijfsniveau en verwijdert u de gebruiker uit Adaptive Planning.