Skip to main content
Adaptive Planning
Laatst bijgewerkt: 2023-06-23
Adaptive Planning Hubs beheren

Adaptive Planning Hubs beheren

Beveiliging: machtiging
Hubs bewerken
.
Als beheerders en hubmakers kunt u bestaande hubs beheren om de inhoud, indeling en toegang up-to-date te houden. Zonder de actieve hubgebruikers te storen, kunt u de volgende taken uitvoeren:
  • Hubdetails en -toegang bewerken
  • Pagina's en widgets bijwerken
  • Hubs klonen of buiten gebruik stellen
  • status bewaken
Overweeg om hubs te klonen wanneer:
  • Afdelingsspecifieke varianten maken (Hub Financiën - Noord-Amerika en 'Hub Financiën - EMEA').
  • Een hub gebruiken als sjabloon voor nieuwe functies.
Houd bij het bijwerken van hubs rekening met de volgende best practices:
  • Gebruik de uitgeklokte modus voor grote inhouds- of indelingswijzigingen om onderbrekingen te voorkomen.
  • Kloon voordat u gedeelde hubs bewerkt die door meerdere teams worden gebruikt.
  • Controleer de zichtbaarheid regelmatig om ervoor te zorgen dat de toegang op gebruikerstype correct is.
  • Archiveer verouderde hubs om de navigatie overzichtelijk te houden en verwarring te voorkomen.
Beheerde hubs blijven nauwkeurig, veilig en relevant voor het proces. Beheerders behouden de volledige controle over wat gebruikers zien, zonder tussenkomst van de ontwikkelaar of instance. Hubs kunnen in de loop van de tijd evolueren en schalen van proefgebruiksscenario's naar bedrijfsbrede adoptie.
  1. Selecteer
    Hubs
    in het hoofdmenu.
  2. Klik op
    Alle hubs
    om alle bestaande hubs weer te geven, met belangrijke informatie zoals hubnaam, status en eigenaar.
  3. (Optioneel) Selecteer een hub en klik op
    Bewerken
    . Werk de inhoud, indeling, componenten of toegang van de hub bij.
  4. (Optioneel) Kloon een hub:
    1. Klik op
      Acties
      dupliceren
      om een bestaande hub te dupliceren. De bestaande hub wordt gedupliceerd als [Name] - kopiëren en alle pagina's, groepen, koppelingen en widget worden gekopieerd.
    2. Pas de naam-, zichtbaarheids- of overzichtspagina-elementen indien nodig aan voordat publicatie.
  5. Klik op
    Gereed
    om wijzigingen op te slaan zonder deze publicatie of
    op Delen
    om de updates live te maken.
  6. (Optioneel) Het delen van een eerder gedeelde hub ongedaan maken:
    1. Open het menu Meer acties van de hub.
    2. Selecteer
      Delen opheffen
      .
    3. Bevestig de actie.
    De hub krijgt de status Persoonlijk en verdwijnt van de startpagina's van gebruikers. De delen worden verwijderd.
  7. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een eerder gedeelde gepubliceerde hub uit te checken:
    1. Open het menu Meer acties van de hub.
    2. Klik
      op Afrekenen
      .
    Een bewerkbare kopie wordt weergegeven als een persoonlijke hub. Een niet-bewerkbare hub blijft de gedeelde hub.
  8. (Optioneel) Een verouderde of inactieve hub verwijderen:
    1. Open het menu Meer acties van de hub.
    2. Klik op
      Verwijderen
      .
    3. Bevestig de verwijderingsactie.
    De hub is verwijderd en de actie kan niet ongedaan worden gemaakt.
  9. (Optioneel) Gebruik de kolom
    Status
    om te controleren of een hub is uitgeklokt voor bewerking.