Perspectieven voor delen, uitchecken en publiceren
- Gebruikersgroepen maken. ZieGebruikersgroepen maken .
- Bewerkingstoegang tot een persoonlijk of gedeeld perspectief.
- Beveiliging:
- MachtigingToegang tot dashboards.
- MachtigingDashboards bewerken.
Wanneer u een perspectief deelt, kunt u met anderen samenwerken door gebruikers en groepen toegang te geven tot uw dashboards en diagrammen zodat ze deze kunnen bekijken of bewerken.
Wanneer u een perspectief deelt, kunnen u en andere mensen met bewerkingsrechten het volgende doen:
- Deel perspectieven met gebruikers en gebruikersgroepen of delen opheffen .
- Een perspectief uitchecken en wijzigingen aanbrengen in een perspectief.
- Een perspectief inchecken en publiceren .
- SelecteerDashboardsin het hoofdmenu.
- Voer vanuit het menuActiesvan het perspectief een van deze acties uit:
Optie Omschrijving Een perspectief delen- SelecteerDelen.
- Selecteer de toegangsrechtenWeergevenofBewerkenvoor elke gebruiker of gebruikersgroep.
Het delen van een perspectief ongedaan maken- Voor perspectief : selecteerDelen opheffen. Met deze optie wordt de toegang ingetrokken voor iedereen met wie het perspectief is gedeeld.
- Voor gebruikers met bewerkingsrechten voor het perspectief : selecteerDelen. Schakel de selectievakjes uit van elke gebruiker of gebruikersgroep die u de toegang tot het perspectief wilt beperken.
U kunt het delen van een perspectief alleen delen opheffen als het perspectief is ingecheckt en gepubliceerd.Een gedeeld perspectief uitchecken- SelecteerAfrekenen.
- Klik op de knopBewerkenom uw wijzigingen aan te brengen.
- Klik opGereed.
U moet gedeelde perspectieven uitchecken om het perspectief en de bijbehorende dashboards te kunnen bewerken. Wanneer u een gedeeld perspectief uitcheckt:- Een versie van het perspectief wordt aan de persoonlijke map toegevoegd totdat u wijzigingen publiceren .
- We vergrendelen het gedeelde perspectief om te voorkomen dat anderen wijzigingen aanbrengen. Er wordt een hangslotpictogram weergegeven voor die andere gebruikers.
Een gedeeld perspectief inchecken en publicerenSelecteerPubliceren.Bij publicatie wordt het perspectief gecontroleerd en beschikbaar gemaakt voor anderen om het perspectief te bekijken, uit te checken, te bewerken of te verwijderen. Het perspectief wordt niet meer weergegeven in de persoonlijke map.